You Me and Our World

– Eyes –

 

 You Me and Our World 

– Eyes –

                                     

 

In deze serie staan ogen voor mij centraal, deze zijn immers de spiegel van de ziel, zoals men vaak zegt. Een eerste ontmoeting begint bij mij door te kijken in en naar iemands ogen. Welke kleur zie ik, wat is de vorm en welk gevoel spreekt er voor mij uit. Wat een verschillen! In deze fotokunst komen er voor mij een aantal belangrijke aspecten samen.

  • Mijn fascinatie voor ogen, die ik al heel lang heb, vroeger tekende ik hier papieren vol mee..
  • Het over de wereld reizen, je onderdompelen in andere werelden, met prachtige architectuur en landschappen. Je verwonderen over zoveel schoonheid en dan deze met je ‘mee kunnen nemen’, door mijn CANON camera te pakken en alleen maar te clicken.
  • De schrijver Hubert Lampoo, neemt mij met zijn boeken zoals De komst van Joachim Stiller, mee in zijn magisch realistische verhalen. Ze bezorgen mij een wervelende reis door mijn eigen voorstellingen.
  • Het werk van etser Escher, vooral zijn zwart-wit werk van onbestaanbare perspectieven, verschillende vormen die naadloos in elkaar overgaan, wat een creativiteit en vakmanschap.
  • Maar misschien wel in de eerste plaats het werk van kunstenaar Salvador Dali. Voor mij al tientallen jaren een inspirator, surrealistisch voorstellingen van de wereld, alles kan!

Door al deze aspecten met elkaar te verbinden wil ik je in deze serie dan ook meenemen door mijn magische landschappen, bekijk ze door mijn ogen en maak je eigen verhalen erbij! Heb je interesse in een van deze beelden, of wil je een op jouw oog gemaakt magisch landschap aanschaffen, neem dan contact met me op, telefonisch via 06 14740889 of via de mail info@astridufkes.nl

Veel ‘reis’plezier.

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites